jueves, 7 de enero de 2010

EL PASTOR MENTIDER

EXPLICACIÓ D’UN CONTE A LA BIBLIOTECA DE PARDINYES
- EL PASTOR MENTIDER
En Pere era un pastor que vivia a un poble just al costat de la muntanya, i cada dia portava les ovelles a menjar.
Mentre les ovelles menjaven ell s’avorria molt, així que collia flors, cantava, dormia… però un dia no tenia ganes de fer res del que feia normalment així que es va posar a pensar i va decidir que prendria el pèl a la gent del poble.
Va mirar als costats i al no veure ningú va començar a cridar: que ve el llop! Que ve el llop!
La gent del poble de seguida que el van sentir van agafar tot el que tenien a mà i van anar corrents a la muntanya a ajudar a en Pere; quan van arribar tos molt cansats l’únic que van trobar va ser al Pere rient a terra amb les seves ovelles, així que es van enfadar molt i van marxar.
En Pere no en tenia prou així que va tornar a cridar: que ve el llop! que ve el llop! I la gent del poble una altra vegada va pujar corrents, i una altra vegada es van trobar al Pere rient a terra.
La gent del poble va tornar a marxar molt enfadada. En Pere va parar de riure i es va posar a comptar les ovelles…1,2,3,4,5…i li faltaven ovelles! Es va posar a buscar-les per a veure on eren i es va trobar al llop que se les estava menjant!
En Pere es va posar a cridar de nou: que ve el llop! Que ve el llop! Però aquesta vegada la gent del poble no li va fer cas, així que en Pere va tenir que marxar corrents cap a casa sense que ningú el cregués quan cridava.
Quan va arribar a casa havia tornat sense les ovelles, tot el poble estava enfadat amb ell…i la seva mare l’esperava per demanar-li explicacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario