jueves, 7 de enero de 2010

LA IMPORTANCIA DE LES SABATES

LA IMPORTANCIA DE LES SABATES
-A partir dels contes : “Les sabates vermelles” i “ La ventafocs”-

Unes sabates poden dir molt d’una persona, el seu estatus, a on va , com es… i a partir de aquests contes ho hem pogut comprovar; són les sabates les que decideixen el futur de la Ventafocs i veiem que les germanastres farien tot el possible per a que aquestes sabates els hi anessin bé. D’una versió de la Ventafocs a l’altra aquestes sabates canvien (unes són unes sabates molt fines i elegants i les altres són unes xinel•les) i això ja ens ajuda a situar-nos en un temps i un espai.
Al conte de “Les sabates vermelles” aquestes són unes sabates molt boniques que encandilen a una neneta, però no són unes sabates adequades per anar a l’església ,per exemple, sinó que són unes sabates de ball. La nena encara sabent que són sabates de ball, li agraden tant que les vol posar per anar a qualsevol lloc, encara que falti al respecte a la gent duent-les. Per això mateix es castigada, perquè unes sabates no són tant importants com una bona educació.
Així comprovem que en aquests contes les sabates juguen un paper important, i es que, desenvolupen la historia i la fan avançar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario