jueves, 7 de enero de 2010

L'OMBRA

L’OMBRA

SITUACIÓ INICIAL:
Es presenten els personatges, el savi dels països freds i la seva ombra. També es presenta l’espai, els països càlids i la vida en aquests països.
INICI DEL CONFLICTE:
La casa del davant estava molt en silenci, però hi vivia algú. El savi ka trobava fantàstica, així que va començar a interessar-se, fins que una nit li va semblar veure una jove bella i esvelta; va demanar a la seva ombra que anés a investigar, ja que, ella era la única que hi podia entrar. Aquesta ho va fer, però no va tornar.
El savi va tornar als països nòrdics, i la seva antiga ombra( la que havia perdut) va aparèixer un bon dia picant a la porta com un “home”. L’ombra li va explicar que la jove bella i esvelta era la poesia, i també li va explicar lo magnifica que era la casa d’aquesta i tot el que havia vist.
CONFLICTE:
L’ombra marxa però torna al cap d’un temps oferint al savi que viatgi amb ell com la seva . l’ombra original fa vida d’home, en canvi l’home fa vida d’ombra.
L’ombra coneix a una princesa, aquesta princesa descobreix que realment no es un home, però l’ombra se les enginya totes per acabar convencent-la de que si es un vertader home. Ho aconsegueix gracies al savi, ja que aquest es molt intel•ligent i la princesa creu que si “l’ombra” es tant intel•ligent ell encara ho serà més (“l’home”).
RESOLUCIÓ DEL CONFLICTE:
L’ombra i la princesa decideixen casar-se. L’ombra demana al savi que visqui amb ells al Castell però sempre fent-se passar per l’ ombra d’ell, cosa que molesta molt al savi.
SITUACIÓ FINAL:
El savi molt enfadat i fart de la situació decideix explicar tota la veritat, però no el creuen i el duen al calabós i allí arriba la seva mort.

No hay comentarios:

Publicar un comentario