sábado, 22 de octubre de 2011

BIBLIOTECA D'AULA: COCODRILS I CONILLS

Títol: ¿Qué hace un cocodrilo por la noche?
Editorial: Kókinos
Il•lustracions: Emilio Urberuaga
Text:Kathrin Kiss
Descripció: Coco es un cocodril al que li agrada anar a gronxar-se per la nit, quan ja no hi ha ningú. És molt tímid i l’espanten els nens, per això quan aquests van al parc ell s’amaga a casa seva; fins que un dia la Paula troba les seves empremtes i decideix seguir-les.
Així el Coco descobrirà l’amistat amb la Paula i s’adonarà que hi ha moments per estar sol i moment per gaudir plegats.
Amb aquest conte descobrim l’ importància del temps compartit, però també del temps que a vegades necessitem per a nosaltres mateixos.
Amb unes il•lustracions molt expressives i acolorides que ens permeten intuir el text que el conte ens proposa de manera fàcil i divertida. Un text format per diàlegs senzills ideals per a primers lectors.

Títol: Cocodrilo
Editorial: Kalandraka
Il•lustracions: Óscar Villán
Text: Antonio Rubio
Descripció: Aquest és un conte que ens permet apropar els colors als nens/es més petits de la casa a partir de rimes senzilles i molt concretes.
Amb unes il•lustracions acolorides i realistes que permeten captar l’atenció dels petits lectors i relacionar-ho directament amb el petit poema que l’acompanya.
Aquest conte està inclòs dins de la col•lecció “De la cuna a la Luna”, adreçada a nens/es de fins a tres anys. Treballen amb pictogrames poètics, el qual ens permet observar un exercici poètic de gran senzillesa i força musical i unes imatges que cobren la major importància al conte.

Títol: Cocodrilo se enamora
Editorial: Factoria K de libros
Il•lustracions: Daniela Kulot
Text: Daniela Kulot
Descripció: Cocodrilo està inquiet, es sent estrany i canvia d’humor. Resulta que està enamorat!
Cocodril està enamorat de girafa, una relació que sembla estranya i complicada, però com que l’amor tot ho pot Cocodril s’esforça per a que Girafa vegi el seu magnífic somriure i s’enamori d’ell. Això li resulta molt complicat i fracassa en tots els intents fins que acaba fent-se mal; però això no pot amb ell! Finalment s’enamoren i formen una parella ben peculiar.
Aquest es el primer llibre d’una col•lecció que tracta temes quotidians de parella a través d’aquests graciosos personatges. En aquesta ocasió tracta el tema de l’amor, un tema universal. Ens fa veure com l’amor no entén de races, ni d’alçades... i com totes les barreres es poden superar amb esforç.
Consta d’unes il•lustracions destacables per la seva senzillesa i colors, que ens acompanyen en un to humorístic durant tota la narració.

Títol: Lágrimas de Cocodrilo
Editorial: Factoria K de libros
Il•lustracions: André François
Text: Daniela André François
Descripció: Aquest conte ens explica, a la seva manera, que són les llàgrimes de cocodril. Per fer-ho un pare li explica a un fill una historia on s’ha de capturar un cocodril(li explica com fer-ho) i portar-lo a la ciutat on serà feliç, però compte!no li trepitgis la cua ho et mossegarà i desprès fingirà que ho sent mentre li cauen unes llàgrimes, les llàgrimes de cocodril.
Per donar-nos resposta al títol del llibre ens explica una historia fantàstica a través d’un format molt original(allargat).
Aquest és un conte amb poc text però molt precís i amb il•lustracions en color verd i taronja que ens acompanyen durant aquest relat amb tocs humorístics.

Títol: Cartes d’en Fèlix des del circ
Editorial: Acanto
Il•lustracions: Constanza Droop
Text: Annette Langen
Descripció: En Félix es un conill de peluix que sempre acompanya a la Sofia allà on va. Un dia coneixen a l’autobús a uns germans que resulten estar a la ciutat amb el circ, així que decideixen anar a veure-ho; però en Félix desapareix mentre estan al circ. La Sofia al cap d’uns dies rep una carta, resulta que en Félix està de viatge amb el circ! Així la Sofia anirà rebent cartes del fantàstic viatge i les experiències que està vivint en Félix, fins que per fi aquest torna a casa amb un munt de coses per explicar i fotografies per ensenyar.
Un original llibre que a més a més de ser explicat amb el relat, està també acompanyat de cinc cartes que en Félix escriu des de diferents punts del seu viatge; de manera que els nens/es es podran endinsar en el món de la correspondència de manera divertida i senzilla.

Títol: El meu llibre de contes preferit
Editorial: Beascoa
Il•lustracions: Anita Jeram
Text: Daniela Anita Jeram
Descripció: En aquest conte trobem un conill que gaudeix del seu llibre de contes. Aquest llibre li serveix com a cau, com a ombra... però també per a viatjar a móns fantàstics i meravellosos, plens d’històries i emocions.
Amb aquest conte amb un text senzill i unes acolorides il•lustracions treballem l’ importància dels contes i com aquests ens poden traslladar a móns màgics que mai havíem pensant.

Títol: Conillets, esteu adormidets?
Editorial: Beascoa
Il•lustracions: Gaby Hansen
Text: Jane Johnson
Descripció: Ens explica com una mare posa a dormir a tots els seus fillets, però resulta que el més petitó de tots no té són. Així que la mare farà tot el possible per a que li agafi la son i així poder anar a dormir ella també, però el petit conill es resisteix perquè li agraden molt aquestes estones d’ell sol amb la mare. Finalment el conill es cansa i s’adorm i la mare se’n va a descansar...però de cop i volta un altre dels seus petits es desperta demanat per ella.
Un text i il•lustracions molt tendres que ens mostren una historia que ben bé podria ser quotidiana a la vida dels infants. Un nen que no pot dormir i vol estar amb la seva mare.

Títol: Érase una liebre de Pascua
Editorial: ING
Il•lustracions: Iván Vázquez i Florenci Salesas
Text: Escuelas infantiles Waldorf
Descripció: Una família de llebres ha de decidir quin dels seus set fillets es l’adequat per a ser la llebre de Pasqua d’aquell any i així portarà l’ou de Pasqua als nens/es. Un per un, del més gran al més petit, van intenta complir la tasca de portar l’ou de Pasqua als nens/es, però tots van fracassant per motius diferents. Excepte el més petit de tots que no s’entreté ni para pel camí i aconsegueix realitzar satisfactòriament la seva tasca; així la llebre més petita serà la nova llebre de Pasqua.
Una historia senzilla, amb diferents problemes a superar acompanyada d’unes boniques i realistes il•lustracions.

Títol: ¿Por qué?
Editorial: SM
Il•lustracions: Lila Prap
Text: Lila Prap
Descripció: En aquest llibre els nens/es donaran resposta a algunes preguntes curioses com ¿Perquè ploren els cocodrils?. Se’ns donen varies respostes que poden pensar els nens/es i desprès assenyalat amb un asterisc se’ns dóna la resposta real, encara que sempre se’ns anima a pensar per nosaltres mateixos quina creiem que es la resposta.
Preguntes curioses, respostes variades, il•lustracions acolorides i animades... aquests són alguns dels atractius que ens presenta aquest relat.

Títol: Oh, no! El dentista no!
Editorial: Corimbo
Il•lustracions: Stephanie Blake
Text: Stephanie Blake
Descripció: En Simó es un conillet al que li descobreixen una càries que li fa molt mal, però es nega a anar al dentista perquè li fa por. La seva mare l’obliga finalment a anar al dentista i estirar-se a la camilla. La dentista el cura sense fer-li gens de mal i ell surt ben content a explicar-li al seu amic.
Amb aquesta narració els nens/es aprendran la importància d’anar al dentista i a perdre la por a aquest. El relat consta d’un text senzill i molt proper al llenguatge dels infants acompanyat d’il•lustracions infantils poc elaborades però expressives.

Títol: Más allà del gran río
Editorial: Juventud
Il•lustracions: Cornelia Haas
Text: Armin Beuscher
Descripció: Aquesta es la historia d’una llebre que s’acomiada del seu gran amic per emprendre un viatge que només ella sola pot fer, la mort. Els seus amics es senten molts tristos, fins que s’adonen que amb la mort no acaba tot; els hi queden els records, les anècdotes, les cançons...
Una historia tendra que atansarà als nens/es a la realitat de l’acomiadament, la mort, el dol, el consol i l’ànim.
Amb unes il•lustracions detallades i molt elaborades que ens acompanyaran en el descobriment de la sensació que produeix la mort en la gent propera i en com superar-ho.

Títol: Hop! El conillet, el blau i el groc
Editorial: Combel
Il•lustracions: Emma Dodd
Text: Emma Dodd
Descripció: Aquesta es la historia d’un conillet que es dedica a fer màgia amb la seva vareta, i cada vegada que ho fa canvia alguna cosa de color! Als seus amics això no els i agrada gaire així que es queixen i aconsegueixen que al final el que canviï de color sigui el conillet!
El conte treballa els colors de manera original i divertida, ja que, es un llibre mòbil. Consta de solapes que hem d’anar estirant per a veure quin color fa aparèixer el conillet.

No hay comentarios:

Publicar un comentario