martes, 1 de noviembre de 2011

Contes Vocabulari

Els contes de Vocabulari o Dicconari són ideals per a les primeres etapes de l'educació infantil, ja que, permeten que els nens/es es familiaritzin amb paraules de la seva vida quotidiana i altres que es possible que no coneguin.
Aquests contes es presenten en diversos formats per tal de fer-los més atractius. Veguem alguns exemples de contes per a que els petits de la casa aprenguin vocabulari:

Titol: Mis primeras palabras
Editorial: Libsa
Descripció: En aquest conte treballen el vocabulari quotidià dels nens/es a partir de la separació de temes. Aquests temes es van desglosant en subtemes.
Cada tema ens presenta uns dibuixos amb el nom del que són just a sota o al costat. Les imatges són dibuixos alegres i infantils que faciliten l'atenció dels infants.


Titol: Animagic
Editorial: Planeta Infantil
Descripció: En aquest conte trobem els noms de diferents animals. Aquests noms estan separats per sil·labes, de manera que cada sil·laba és una solapa amb la part del cos de l'animal.
Tots els animals tenen noms de tres sil·labes, de manera que le conte està dividit en tres solapes per pàgina. Aquestes solapes són intercanviables per a poder crear així nous animals(tant el nom com el cos). Els noms són acompanyats d'unes il·lustracions realistes.


Titol: L' abcdari del ratolí savi
Editorial: Edebè
Descripció: En aquest conte un ratolí va descobrint l'abecedari a partir de paraules que comencen amb cada lletra. Així està classificat per ordre alfabètic, i a cada plana trobem varie sparaules que s'escriuen amb cada lletra.
A través del viatge que realitza el ratolí per apendre l'abecedari, els nens/es aniran aprenent tot de paraules acompanyades amb el seu corresponent dibuix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario